Ndërlidhjet

BE-ja shfuqizon marrëveshjen “Porti i Sigurisë”


Azerbaijan -- Baku. Facebook down

Një marrëveshje mes gjigantëve të teknologjisë dhe kompanive tjera për transferimet e të dhënave personale mes BE-së dhe SHBA-së, është shfuqizuar.

Gjykata Evropiane e Drejtësisë ka thënë se marrëveshja e njohur si “Porti i Sigurisë” nuk ka treguar pritjet e duhura nga ana e kompanive amerikane për mbrojtjen e privatësisë dhe të dhënave personale.

Marrëveshja ka ekzistuar për 15 vjet.

Zyrtarët e rrjetit Facebook, ende nuk kanë bërë ndonjë koment.

XS
SM
MD
LG