Ndërlidhjet

Ndahet çmimi Nobel në fizikë


Portreti i dy fituesve.

Akademia Mbretërore e Shkencës në Suedi ka ndarë çmimin për Nobel për Fizikë për dy profesorë nga Japonia dhe Kanadaja.

Nobelisti Takaaki Kajita, është drejtues i Institutit për Hulumtime Kozmike në Universitetin e Tokios.

Ndërsa nobelisti tjetër Arthur McDonald është profesor në Universitetin Mbretërorë të Kingstonit në Kanadë.

Ata do të ndajnë çmimin në vlerë prej 960 mijë dollarëve.

Secili fitues marrë nga një diplomë dhe medale të artë në ceremoninë që mbahet më 10 dhjetor, në Oslo.

XS
SM
MD
LG