Ndërlidhjet

11 Tetori – Dita Ndërkombëtare e Vajzave


Ilustrim

Sot është Dita Ndërkombëtare e Vajzave.

Kombet e Bashkuara kanë nisur ta shënojnë këtë ditë për herë të parë më 11 tetor të vitit 2012.

Qëllim i saj është të njihen të drejtat e vajzave dhe sfidat unike me të cilat përballen ato.

Sipas Kombeve të Bashkuara, gati 60 për qind e 115 milionë të rinjve analfabetë në botë, janë vajza.

XS
SM
MD
LG