Ndërlidhjet

BB: Të shqyrtohet mundësia për ndihmë financiare për fqinjët e Sirisë


Pamje ilustruese.

Banka Botërore planifikon të bisedojë me aksionarët e saj që të kompensojë vendet fqinje të Sirisë, për shpenzimet financiare rreth migrantëve që i kanë këto vende, për një kohë të gjatë, kanë thënë zyrtarë të Bankës Botërore, në një konferencë në Gjenevë, raporton Reuters.

“ Është shumë e qartë se për vendet si Jordani, Libani dhe Turqia vlerësimet janë se dikur rreth 1.1-1.4 e Bruto Prodhimit të Brendshëm shkojnë për migrantët," ka thënë Colin Bruce, zyrtar i lartë i Bankës Botërore.

Ankaraja kaisht deklaruar se deri më tash, Turqia ka shpenzuar më shumë se 7.6 miliardë dollarë për strehim dhe ushqim, përderisa ka pranuar vetëm 417 milionë ndihma humanitare.

XS
SM
MD
LG