Ndërlidhjet

Sot është Dita Botërore e Ushqimit. Ajo kremtohet çdo vit në datën 16 tetor nga Organizata e Kombeve të Bashkuara për Ushqimin dhe Bujqësi.

Kjo ditë shënohet qysh në vitin 1981 dhe synon të sensibilizojë politikëbërësit mbi rëndësinë e ushqimit dhe rolin e tij në shëndetin e individit.

Sipas shifrave të OKB-së, uria në botë është zvogëluar nga 18.6 përqind në vitin 1992, në 10.9 përqind më 2014.

XS
SM
MD
LG