Ndërlidhjet

Zhvillimi ekonomi i Kinës në nivelin më të ulët


Pamje ilustruese.

Kina ka raportuar për nivelin më të ulët të zhvillimit të saj ekonomik, që nga fillimi i krizës globale, më 2009.

Zyrtarë kinezë kanë thënë se Bruto Prodhimi i Brendshëm (GDP) në periudhën korrik-shtator kanë shënuar rritje për vetëm 6.9%, në ekonominë e dytë më të madhe në botë.

Tregtia e jashtme e Kinës dhe reduktimit në sektorin e prodhimit kanë rritur shqetësimet e rritjes së papunësisë dhe trazirave sociale.

Raportet nga Bejxhingu thonë se ekziston një frikë e përgjithshme për ekonominë botërore, nëse zhvillimi ekonomik e Kinës, vazhdon të shënoj rënie.

XS
SM
MD
LG