Ndërlidhjet

Ambasada amerikane përkrah Jahjagën për dialogun politik


Foto ilustruese.


Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, ka thënë se përkrah fuqimisht përpjekjet e presidentes së Kosovës, Atifete Jahjaga, “për të kultivuar dialogun politik mes partive politike të përfaqësuara në Kuvendin e Kosovës.”

Përmes një njoftim të lëshuar nga ambasada amerikane në Prishtinë u apelohet partive politike në Kosovë “që të heqin dorë nga çfarëdo kërcënimi me dhunë që është edhe i paligjshëm, edhe i papërputhshëm me një shtet modern demokratik.“

“Kuvendi është institucioni më i rëndësishëm i Kosovës dhe funksioni i tij është jetik për demokracinë, përparimin, dhe sigurinë e Kosovës. Vetëm një Kuvend që funksionon mund të debatojë dhe miratojë masat që nevojiten për të përmirësuar jetën e qytetarëve të Kosovës dhe për të siguruar që Kosova vazhdon rrugëtimin e saj drejt integrimit Euro-Atlantik,” thuhet në komunikatën e ambasadës së SHBA-së.

XS
SM
MD
LG