Ndërlidhjet

Kina harton planin zhvillimor 2016-2010


Foto ilustruese.

Liderët kinezë kanë filluar një mbledhje për të hartuar programin pesë vjeçar për zhvillimin ekonomikë të Kinës.

Zyrtarët e Partisë Komuniste janë mbledhur ne Pekin, për të hartuar planin zhvillimor 2016-2020, si përpjekje e qeverisë për të zhvendosur varësinë e ekonomisë nga tregtia e jashtme, drejt konsumit të brendshëm.

Analistët perëndimorë parashikojnë që plani i ri për ekonominë të ndikojë në ngritje prej 6.5%.

Rënia ekonomike në 6.9% në pjesën e tretë të këtij viti, ka shënuar rënien më të madhe në gjashtë vitet e fundit në Kinë.

Analistët presin që plani i ri të vë theks më shumë në programet e ambientit dhe ato sociale si dhe në përdorimin e burimeve të ripërtëritshme të energjisë.

XS
SM
MD
LG