Ndërlidhjet

Kroaci: Kërkohet ndihmë për migrantët nga BE-ja


MIgrantët përpiqen të kalojnë nga Serbia në Kroaci

Kroacia sot ka kërkaur nga Bashkimi Evropian ndihmë materiale, kryesisht krevatë dhe tenda, për tu marrë me rritjen e refugjatëve dhe azilkërkuesve, që kalojnë nëpër këtë vend me qëllim që të arrijnë në shtetet e Evropës Perëndimore.

Evropa po ballafaqohet me lëvizjen më të madhe të popullatës prej Luftës së Dytë Borëtore, pasi afro 700 mijë migrantë dhe azilkërkues, shumica prej tyre nga Siria e shkatërruar nga lufta, kanë arritur këtë vit.

Komisioni Evropian sot ka njoftuar se Kroacia e ka aktivizuar të ashtuquajturin mekanizmin e mbrojtjes civile të BE-së, i cili është krijuar për vendet anëtare dhe disa shtete joanëtare për të kërkuar ndihmë jofinanciare lidhur me krizën e migrantëve.

“Kroacia ka kërkuar mbështetje materiale, siç janë tendat dimërore, krevatat, batanijet, dyshekët dhe pajisje sanitare”, ka kumtuar Komisioni Evropian.

XS
SM
MD
LG