Ndërlidhjet

Freedom House: Qeveritë rrisin kontrollin në internet


Freedom House logo.


Liria e Internetit ka shënuar rënie sërish në gjithë botën. Kjo sipas raportit të fundit “The Net” të Organizatës Joqeveritare (OJQ) Freedom House.

OJQ-ja deklaron se gjatë vitit 2015, dhe pesë viteve paraprake është vërtetuar rënia e lirisë në Internetit. Qeveritë kanë censuruar informatat e interesit publik përderisa kanë zgjeruara mënyrat e kontrollimit të privatësisë në internet.

“Qeveritë po i rrisin presionet mbi individët dhe sektorin privat për të fshirë përmbajtjet ofenduese, në krahasim duke i mbështetur në opsionet e bllokimit dhe filtrimit,” ka thënë Sanja Kelly, drejtoreshë e projektit “The Net.”

Freedom House merret me monitorimin e demokracisë në institucione, lirinë politike dhe të drejtat e njeriut, në botë.

XS
SM
MD
LG