Ndërlidhjet

Shqipëria përgatitet për ardhje të migrantëve


Pamje ilustruese.

Shqipëria është duke ndërmarr të gjitha masat për ardhjen eventuale të migrantëve nga Afrika veriore, të cilat kalojnë përmes Shqipërisë, për ne Evropë.

Deri më tash Shqipëria nuk ka qenë korridor i preferuar për kalimin e migrantëve. Ata kanë përzgjedhur që përmes Greqisë, Maqedonisë, Serbisë, Hungarisë dhe Kroacisë, që të shkojnë në drejtim të BE-së.

Sipas BBC-së, për Evropën lindore, në rajonin e Korçës dhe Gjirokastrës janë duke u bërë përgatitjet për vendosjen e rreth 5 mijë migrantëve eventualë.

XS
SM
MD
LG