Ndërlidhjet

AI: Qeveria e Australisë ka paguar kontrabandistë të njerëzve


Logo e Amnesty International

Amnesty International ka thënë se ka prova se zyrtarët australianë kanë paguar kontrabandistë të kthejnë prapa anije me azilkërkues, duke rrezikuar jetët e tyre.

Në një raport të publikuar sot, organizata për të drejtat e njeriut ka thënë se jetët e azilkërkuesve janë rrezikuar në dy incidente në maj dhe në korrik.

Në përgjigje, Qeveria e Australisë ka hedhur poshtë akuzat.

Australia ka një politikë të diskutueshme të tolerancës zero ndaj anijeve të migrantëve që arrijnë territorin e saj.

Asnjë migrant apo azilkërkues nuk lejohet të arrijë në territoret e Australisë me anije.

Amnesty International ka bërë thirrje për një hetim të incidenteve nga qeveria.

XS
SM
MD
LG