Ndërlidhjet

Ligjvënësit sllovenë ndalojnë votimin për zbarkimin e ushtrisë


Foto ilustruese.

Ligjvënësit sllovenë kanë bllokuar një ofertë për një referendum mbi dhënien e ushtrisë më shumë kompetenca në menaxhimin e fluksit të migrantëve që vijnë nga Kroacia.

Parlamenti votoi për të bllokuar iniciativën nga Radio Student cila kishte nisur mbledhjen e 40.000 nënshkrimeve të nevojshme për të thirrur për referendum.

Ligjvënësit kanë cituar një dispozitë kushtetuese që ndalon referendumin për masat urgjente që nevojiten për mbrojtjen dhe sigurinë e vendit.

Sllovenia ka rritur rolin e ushtrisë duke thënë se policia e saj është nga dhjetëra mijëra refugjatë që hynë çdo ditë, në vend, për të vazhduar rrugën e tyre drejt Evropës Perëndimore.

Mbështetësit e referendumit kanë thënë se ky veprim ishte i panevojshëm dhe ka çuar në një militarizimit të shoqërisë.

Më shumë se 140,000 refugjatë deri më tani kanë hyrë në Slloveni.

XS
SM
MD
LG