Ndërlidhjet

30 intelektualë nga bota përkrahin Kosovën në UNESCO


Foto arkivi.

Zëvendëskryeministri i Kosovës dhe ministri i Jashtëm Hashim Thaçi, përmes Facebookut ka njoftuar se ka marrë përkrahjen për anëtarësim të Kosovës në UNESCO edhe nga 30 intelektualë të shquar nga bota.

“Sapo erdhi edhe një letër përkrahjeje nga 30 intelektualë botërorë për Kosovën në UNESCO,” ka shkruar Thaçi.

Pas vendimit të Bordit Ekzekutiv në favor të Kosovës, tani pritet që vendimin përfundimtar ta merr Konferenca e Përgjithshme e UNESCO-s, me gjasë më 9 nëntor.

Për t’u pranuar, Kosovës i duhen dy të tretat e votave në Konferencën e Përgjithshme, e cila përbëhet nga 195 vende anëtare.

XS
SM
MD
LG