Ndërlidhjet

BE kritikon Turqinë për sundim të ligjit


Ilustrim

Bashkimi Evropian ka thënë se Turqia ka shënuar regres në sundimin e ligjit, në të drejtat e njeriut dhe në lirinë e shtypit.

Ky konstatim është bërë në raportin e fundit të progresit, të lëshuar nga BE-ja për vendet që synojnë t’i bashkohen bllokut.

Raporti, megjithatë, ka lavdëruar Ankaranë për strehimin e refugjatëve sirianë dhe për bashkëpunim në krizën me migrantë.

Turqia ka kërkuar anëtarësimin në BE qysh në vitin 1987, por negociatat kanë ngecur kryesisht për shkak të kundërshtimeve nga Franca dhe Gjermania.

Presidenti i Komisionit Evropian, Jean-Claude Juncker, ka thënë se nuk pret që ndonjë vend i ri t’i bashkohet bllokut para vitit 2019.

Lexoni këtu raportin e progresit për Kosovën.

XS
SM
MD
LG