Ndërlidhjet

Sllovenia ngre “pengesa teknike” për migrantët


Slloveni

Kryeministri i Sllovenisë, Miro Cerar, ka thënë se vendi i tij do të vendosë “pengesa të përkohshme teknike” në kufirin me Kroacinë, për të kontrolluar fluksin e migrantëve.

Mbi 170,000 migrantë dhe refugjatë nga Lindja e Mesme, Azia dhe Afrika kanë hyrë në Slloveni qysh në mes të tetorit, kur Hungaria ka mbyllur kufirin me Kroacinë.

Rreth 30,000 të tjerë pritet të arrijnë në Slloveni në ditët e ardhshme.

“Në ditët e ardhshme do të vendosim pengesa të përkohshme teknike në kufi për të drejtuar rrjedhën e migrantëve. Nuk e mbyllim kufirin, por duam të sigurojmë një rrjedhë të kontrolluar dhe të sigurt të migrantëve dhe të parandalojmë katastrofën humanitare”, ka thënë Cerar.

XS
SM
MD
LG