Ndërlidhjet

Identifikohen edhe dy sulmues të Parisit


Paris, 16 nëntor 2015.

Zyra e Prokurorit të Parisit ka bërë të ditur se edhe dy sulmues të tjerë vetëvrasës, të përfshirë në sulmet vdekjeprurëse në Paris, janë identifikuar.

Prokurorët kanë thënë se një sulmues vetëvrasës që ka hedhur veten në erë në sallën e koncerteve Bataclan, është Samy Amimour, 28 vjeç.

Ai ka qenë shtetas francez, i përfshirë në një hetim për terrorizëm, në vitin 2012.

Ai ka qenë nën mbikëqyrje gjyqësore dhe ka qenë subjekt i një urdhërarresti ndërkombëtar.

Ndërkaq, një sulmues vetëvrasës që ka hedhur veten në erë jashtë stadiumit kombëtar të futbollit, është gjetur me një pasaportë siriane, me emrin Ahmad Al Mohammad.

Ai ka qenë 25 vjeç dhe i lindur në Idlib.

Lexoni edhe këtë.

XS
SM
MD
LG