Ndërlidhjet

Lajm i jashtëzakonshëm

Greqi: Tsipras e mirëpret agjencinë e re të BE-së


Alexis Tsipras

Kryeministri i Greqisë, Alexis Tsipras, sot e ka mirëpritur propozimin për krijimin e agjencisë së rojes bregdetare të Bashkimit Evropian, e cila do të patrullonte në kufijtë e gjërë ujorë, derisa po rritet presioni në Greqi për gjetjen e zgjidhjes për shtimin e madh të migrantëve të bllokuar në këtë vend.

Propozimi fillimisht ishte paraqitur nga Franca dhe Gjermania, për shkak të frustrimit për joaftësinë e Greqisë për ta ndalur fluksin e qindra mijëra migrantëve nëpër Detin Egje, që e ka rrezikuar shkatërrimin e zonës së lëvizjes së lirë Shengen të Bashkimit Evropian.

Sipas planit të Komisionit Evropian, kjo roje bregdetare do të vendosej pa kërkesën e shtetit anëtar. Aktualisht, agjencisë Frontex të BE-së, e cila tashmë është vendosur në Greqi, i është dashur thirrja nga Athina.

XS
SM
MD
LG