Ndërlidhjet

Lajm i jashtëzakonshëm

Ndërmarrësi farmaceutik, Martin Shkreli, është arrestuar nga FBI në Shtetet e Bashkuara, në kuadër të hetimeve federale për shkelje fiskale.

Shkreli, me origjinë shqiptare, është drejtor ekzekutiv i kompanisë farmaceutike Turing.

Emri i tij u bë i njohur në muajin shtator të këtij viti, pasi bleu linjën e prodhimit të ilaçeve Daraprim, duke shtrenjtuar çmimin e tij nga 13.5 në 750 dollarë, një rritje kjo prej 5,000 përqind.

Agjencitë botërore të lajmeve njoftojnë se hetimet federale kundër tij nuk kanë të bëjnë me çmimin e ilaçit.

Prokurorët e akuzojnë atë se ka marrë ilegalisht aksione të “Retrophin Inc”, një firmë bio-teknologjike që ai e ngriti në vitin 2011, dhe i ka përdorur ato për të shlyer borxhe të bizneseve të tjera.

XS
SM
MD
LG