Ndërlidhjet

Fenomeni "El Ninjo" ndikon në motin e pazakontë


Ilustrim

Nga vërshimet e rrëmbyeshme e deri te temperaturat e larta dhe të pazakonshme, si në Shtetet e Bashkuara, ashtu edhe në në pjesën më të madhe të Evropës, ky mot jo i natyrshëm për muajin dhjetor, ndërlidhet me fenomenin që njihet me emrin El Ninjo, thonë meteorologët.

El Ninjo ndodh çdo shtatë apo tetë vjet, shkaktohet nga uji i ngrohtë në Oqeanin Paqësor dhe dikton ciklin e temperaturave të larta dhe të ulëta.

Këtë vit, ngrohtësia e ujit ka shënuar rekord, duke nxitur ekstreme të ndryshme të motit.

XS
SM
MD
LG