Ndërlidhjet

Danimarka pritet të votojë ligjin për pasurinë e migrantëve


Danimarkë

Parlamenti danez ka nisur debatin për një ligj kontrovers, në bazë të të cilit, azilkërkuesve do t’iu konfiskoheshin gjërat me vlerë, si mjet për të paguar për qëndrimin e tyre.

Deputetët pritet të miratojnë propozimin, i cili ka shkaktuar kritika të ashpra si brenda, ashtu edhe jashtë Danimarkës.

Autoritetet daneze insistojnë se kjo politikë i sjell migrantët në një nivel me danezët e papunë, të cilët duhet të shesin pasurinë për përfitime.

Deputetët po ashtu pritet të miratojnë planet për të vonuar bashkimin familjar.

Danimarka dhe Suedia fqinje, së voni, kanë forcuar kontrollin në kufijtë e tyre, në përpjekje për të zvogëluar numrin e migrantëve dhe refugjatëve që hyjnë në këto vende.

Mbi një milion njerëz, kryesisht të ikur nga lufta dhe mizoria në Lindjen e Mesme, kanë hyrë vitin e kaluar në Evropë.

XS
SM
MD
LG