Ndërlidhjet

Lajm i jashtëzakonshëm

27 janari, Dita e Përkujtimit të Holokaustit


Ilustrim

Sot është Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit të Viktimave të Holokaustit, i cili ka prekur shumë njerëz me origjinë hebreje gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Kjo ditë po ashtu përkujton trupat sovjetike, të cilat kanë çliruar kampin nazist të përqendrimit dhe vdekjes Aushvic-Birkenau, në Poloni, më 27 janar, 1945.

Asambleja e përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, në vitin 2005, ka miratuar rezolutën për shënimin e kësaj dite.

Holokaust është termi që përdoret për të përshkruar vrasjen dhe përdhosjen e qëllimshme të miliona njerëzve para dhe gjatë Luftës së Dytë Botërore në Gjermani dhe në zona të pushtuara nga Gjermania në Evropë.

XS
SM
MD
LG