Ndërlidhjet

Trupat evropiane “kanë abuzuar fëmijë” në Afrikë


Bangui, Republika e Afrikës Qendrore

Kombet e Bashkuara kanë thënë se kanë akuza të reja për abuzimin seksual të fëmijëve nga trupat evropiane në Republikën e Afrikës Qendrore.

Një numër vajzash, nga mosha 14 deri në 16 vjeçe, kanë thënë se janë përdhunuar nga pjesëtarët gjeorgjianë të Eufor-it të BE-së, ka deklaruar OKB-ja.

Sipas burimit të njëjtë, një vajzë shtatë vjeçe dhe një djalë nëntë vjeç kanë thënë se janë abuzuar nga trupat franceze.

Trupat janë dërguar në Republikën e Afrikës Qendrore për të frenuar dhunën midis milicive të krishtera dhe rebelëve myslimanë.

Rebelët kanë marrë pushtetin në mars të vitit 2013. Në përgjigje, milicitë kanë kapur armët kundër tyre.

Abuzimet seksuale dyshohet se kanë ndodhur pranë një kampi për persona të zhvendosur, pranë aeroportit në Bangui, më 2014, por kanë dalë në dritë në javët e fundit, gjatë intervistave me një ekip të OKB-së.

XS
SM
MD
LG