Ndërlidhjet

Lajm i jashtëzakonshëm

Bastisje te kryetari i Klinës dhe zyrtarët e tjerë


Ilustrim

Me kërkesë të Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës, Gjykata Themelore në Pejë ka lëshuar urdhëresë për bastisje të shtëpive apo banesave të kryetarit të Komunës së Klinës, shoferit të tij dhe menaxherit të prokurimit të kësaj komune.

Prokuroria e Shtetit ka njoftuar sot se tre personat akuzohen për kryerjen e veprës penale të ‘keqpërdorimit të detyrës zyrtare apo autoritetit’ dhe veprën penale ‘konflikt i interesit’.

Dyshimet ndaj tre personave dhe hetimet, sipas prokurorisë, kanë nisur “lidhur me raportin e auditimit nga Zyra e Auditorit të Përgjithshëm për pasqyrat financiare të komunës së Klinës, për vitin 2014, botuar në qershor, 2015, i cili ka gjetur disa shkelje sa i përket menaxhimit dhe shpenzimit të parasë publike”.

“Këto bastisje janë duke u zhvilluar sot nga zyrtarë të Policisë së Kosovës - Departamenti Special Antikorrupsion në Prishtinë dhe në këtë rast janë të dyshuar 5 zyrtarë të Komunës se Klinës, të cilët me urdhër të prokurorit do të shoqërohen në polici për t'u intervistuar”, ka njoftuar prokuroria.

XS
SM
MD
LG