Ndërlidhjet

Kosovë: Aktakuzë kundër imamit Irfan Salihu


Pa mje e një pjese të Prizrenit

Prokuroria Themelore në Prizren ka ngritur aktakuzë kundër I. S. (imamit Irfan Salihu), për shkak të dyshimit se ka kryer veprën penale nxitja e urrejtjes, përçarjes ose mosdurimit kombëtar, racor, fetar apo etnik, nga neni 147 paragrafi 1 të Kodit Penal.

Imami Salihu dyshohet se “në mars të vitit 2013, ka nxitur, ka përhapur publikisht urrejtje, përçarje ose mos durim midis grupeve kombëtare, fetare etnike apo grupeve tjera që jetojnë në Republikën e Kosovës”, thuhet në komunikatën e Prokurorisë Themelore në Prizren.

Me rastin e një ligjërate me temën “Si ta shtojmë bereqetin”, para pjesëmarrësve, i pandehuri ka theksuar se “në periudha të ndryshme gjatë pushtimit të perandorisë osmane në trojet tona kanë qenë 1 % shqiptarë”, “e shajnë atë mysliman që ju ka dhënë me hektar tokë dhe i ka sjellë për të jetuar në Kosovë. Edhe i ka sjellë për të jetuar në Kosovë, edhe i ka bë sundimtarë të Ballkanit”.

Andaj, si konkluzion, prokurori ka theksuar se Irfan Salihu me këto veprime dyshohet se ka kryer veprën penale nxitja e urrejtjes, përçarjes ose mos durimit kombëtar, racor, fetar apo etnik.

XS
SM
MD
LG