Ndërlidhjet

Italia shënon natalitetin më të ulët në histori


Ilustrim

Në vitin 2015, në Itali kanë lindur më pak foshnja se kurrë, prejse është themeluar shteti modern 154 vjet më parë.

Të dhënat e fundit po asht tregojnë se popullsia është tkurrur për herë të parë në tri dekada, ndërsa numri i vdekjeve është rritur më shumë se 9 përqind.

“Me rënien e ekonomisë, rënia e produktivitetit ka prekur gjithnjë e më shumë prindërit eventualë”, ka thënë zyra e statistikave kombëtare ISTAT.

Italia ka dalë nga recesioni vitin e kaluar, por normat e rritjes mbeten të dobëta dhe papunësia e lartë.

Numri i lindjeve ka rënë në 488,000 në vitin 2015 - 3 përqind më pak se në vitin paraprak.

XS
SM
MD
LG