Ndërlidhjet

Cameron: Referendumi për BE-në organizohet më 23 qeshor


David Cameron në fund të takimit të mbrëmshëm me liderët e BE-së në Bruksel

Kryeministri i Britanisë, David Cameron, tha sot se referendumi historik për anëtarësinë e Britanisë në Bashkimin Evropian, do të organizohet më 23 qershor të këtij viti. Kjo deklaratë u bë vetëm një ditë pas përfundimit të një samiti me liderët e BE-së për reforma në Bruksel.

Zoti Cameron tha se votimi “do të jetë njëri nga vendimet më të mëdha që ky vend do të ballafaqohet gjatë jetës sonë”.

Pas një takimi të sotëm të qeverisë britanike, u miratua qëndrimi me të cilin rekomandohet që Britania të mbetet në Bashkimin Evropian të reformuar.

David Cameron tha se Britania do të jetë më e sigurt dhe e fuqishme brenda BE-së së reformuar.

Pas dy ditëve të negociatave të gjata e intensive, mbrëmë vonë Cameron e ka arritur marrëveshjen me liderët e BE-së për parandalimin e daljes së Britanisë nga Bashkimi Evropian, duke e fuqizuar një “status special” për vete.

Por, fati i Britanisë në BE do të përcaktohet në referendum.

XS
SM
MD
LG