Ndërlidhjet

Raporti i Lumturisë: Kosova në vendin e 77-të


Ilustrim (©Shutterstock)

Sipas Raportit më të ri për Lumturinë në Botë, të lëshuar nga Rrjeti për Zgjidhje të Qëndrueshme Zhvillimore në kuadër të OKB-së, Danimarka është vendi më i lumtur në botë.

Raporti ka analizuar gjendjen e lumturisë në 157 vende.

Në këtë listë, Kosova radhitet në vendin e 77-të.

Në fund të listës është Burundi.

Raporti ka konstatuar se njerëzit janë më të lumtur në shoqëritë ku ka më pak pabarazi.

Raporti ka analizuar bruto prodhimin e brendshëm për kokë banori, përkrahjen sociale, jetëgjatësinë, lirinë për të bërë zgjedhje, bujarinë, perceptimin e korrupsionit dhe faktorë të tjerë.

Dita Ndërkombëtare e Lumturisë shënohet më 20 mars.

XS
SM
MD
LG