Ndërlidhjet

Llogaritja verore e kohës në Evropë nis sonte, kur akrepat duhet të lëvizen një orë përpara.

Më saktësisht, koha në orën 02:00 do të llogaritet si 03:00.

Ora verore në Evropë do të zgjasë deri në fundjavën e fundit të muajit tetor, kur edhe nis llogaritja dimërore.

Kalimi në llogaritjen verore dhe dimërore ka nisur për herë të parë në vitin 1916, në vendet e Evropës veriore, për të kursyer energji.

XS
SM
MD
LG