Ndërlidhjet

A. Saudite dhe kryengritësit shiitë i këmbyen të burgosurit


Pamje pas një sulmi ajror të koalicionit të udhëhequr nga A. Saudite në Jemen

Koalicioni ushtarak i udhëhequr nga Arabia Saudite, që lufton kundër kryengritësve shiitë huthi në Jemen, ka njoftuar sot se i ka këmbyer nëntë të burgosur sauditë për 109 shtetas të Jemenit, para bisedimeve për arritjen e paqes të parapara për muajin e ardhshëm.

Këmbimi i të burgosurve është bërë dje.

Ky ishte njëri nga disa këmbimet e të burgosurve ndërmjet dy palëve, prej fundit të vitit të kaluar.

Gjatë konfliktit në Jemen janë vrarë më se 6 mijë njerëz dhe është shkaktuar krizë humanitare.

Jemeni është njëri nga vendet më të varfëra në botën arabe.

Në këtë konflikt, qeveria e Jemenit, e mbështetur nga koalicioni i udhëhequr nga Arabia Saudite, lufton kundër kryengritësve shiitë huthi, që janë aleatë të një ish-presidenti të Jemenit.

XS
SM
MD
LG