Ndërlidhjet

Doganat e Kosovës kanë kthyer 5 maune nga Serbia


Ilustrim

Doganat e Kosovës kanë kthyer mbrapsht 5 maune me naftë dhe gaz natyror nga Serbia, në kuadër të zbatimit të masës së reciprocitetit që është vënë nga Qeveria e Kosovës. Lajmin e ka konfirmuar për Radion Evropa e Lirë, zëdhënësi i Doganave të Kosovës, Adriatik Stavileci.

“Janë kthyer prapa pesë (autobot). Nuk kemi në kufi asnjë që është duke pritur. Do të thotë 5 (autobot) janë kthyer parapa gjatë këtyre ditëve. Por, ditëve të fundit nuk kemi parë që ka ardhur ndonjë, sepse e kanë kuptuar lajmin, kështu që nuk ka pasur as tentime për të ardhur”, ka theksuar Stavileci.

Sipas tij, pas fillimit të zbatimit të vendimit nga ana e Doganës së Kosovës dhe pas shpërndarjes së informatave që Republika e Kosovës nuk njeh më certifikatën e ADR-së për automjetet si dhe certifikatën e ADR-së për shoferët, të lëshuar nga autoritetet serbe për transportuesit, nuk ka pasur tentime për të realizuar importe në vendintonë nga ana e transportuesve serb.

XS
SM
MD
LG