Ndërlidhjet

OKB: Pritet që 130 shtete ta nënshkruajnë Marrëvreshjen për klimë


Ban Ki-moon

Më se 130 vende pritet ta nënshkruajnë Marrëveshjen për klimë në Paris, më 22 prill, në çastin kur dokumenti do të hapet për nënshkrim, kanë njohtuar Kombet e Bashkuara.

Në këtë mënyrë do të tejkalohet rekordi i mëparshëm kur këtë marrëveshje e kishin nënshkruar 119 vende në vitin 1994.

“Parisi është hsitorik”, tha mbrëmë sekretari i përgjithshëm i OKB-së, Ban Ki-moon, dhe ka shtuar se “ky është vetëm fillimi dhe ne duhet t’i përshpejtojmë në mënyrë urgjente përpjekjet për tu marrë me ndryshimet klimatike”.

XS
SM
MD
LG