Ndërlidhjet

Britani: Lideri i opozitës angazhohet për mbetje në BE


Jeremy Corbyn

Lideri opozitar në Britani, Jeremy Corbyn, thotë se Britania duhet të mbetet në Bashkimin Evropian, duke argumentuar se “vota për të mbetur është në interesin më të mirë për popullin e këtij vendi”.

Zoti Corbyn është nga krahu i majtë socialist i Partisë Laburiste dhe për një kohë të gjatë është parë si mbështetës jo shumë entuziast i Bashkimit Evropian, raporton agjencia AP nga Londra.

Në vitin 1975 ai pat votuar kundër anëtarësimin në atë që atëherë ishte Komunitet Ekonomik Evropian.

Gjatë fjalimit të tij të sotëm, Jeremy Corbyn tha se BE nuk është mjaft demokratik dhe është shumë i etshëm për promovimin e politikave të tregut të lirë në kurriz të punëtorëve.

Por, ai ka theksuar se sfidat, sikur shmangia e taksave, krimi kibernetik, kriza e migrantëve dhe terrorizmi, do të kërkojnë aksione të koordinuara ndërkombëtare për t’i luftuar ato, dhe kjo e bënë “BE-në, megjithë të metat” një makinë të rëndësishme.

Më 23 qershor në Britani mbahet referendumi për mbetje ose jo në Bashkimin Evropian.

XS
SM
MD
LG