Ndërlidhjet

Suedia dënon një burrë me burgim të përjetshëm për gjenocid në Ruandë


Ilustrim

Një gjykatë suedeze ka dhënë dënim me vdekje për një burrë 61 vjeçar, për gjenocid në Ruandë në vitin 1994.

Ky është rasti i dytë që shteti nordik ndërmerr lidhur me krimet në atë konflikt.

Gjykata e Qarkut e Stokholmit tha se Claver Berinkindi, një qytetar suedez me origjinë nga Ruanda, është dënuar për gjenocid dhe krime të mëdha, ashtu siç përcaktohen me ligj ndërkombëtar, si: vrasje në tentativë, vrasje dhe rrëmbim në Ruandë.

XS
SM
MD
LG