Ndërlidhjet

Obama i kërkon Vietnamit të respektojë të drejtat e njeriut


Presidenti i SHBA-së, Barack Obama.

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Barack Obama, i ka bërë thirrje Vietnamit që të respektojë lirinë e fjalës dhe të shtypit dhe t’i përfshijë ato në kushtetutën e vendit.

Duke folur në Hanoi, Obama ka thënë se Vietnami nuk duhet të frikësohet nga respektimi i këtyre të drejtave.

Ai ka thënë se repsektimi i tyre e përforcon stabilitetin dhe nuk e kërcënon atë.

Vitenami kritikohet vazhdimisht për shkelje të të drjetave të njeriut.

Shteti komunist ka rreth 100 të burgosur poitikë.

Qeveria në Hanoi thotë se vetëm shkelësit e ligjit ndëshkohen.

XS
SM
MD
LG