Ndërlidhjet

Konfirmohet anëtarësimi i Kosovës në Gjykatën e Arbitrazhit


Ministri i Jashtëm i Kosovës, Enver Hoxhaj

Ministria e Jashtme e Kosovës përmes një komunikate e ka konfirmuar pasditën e së martës pranimin e vendit në Gjykatën e Përhershme të Arbitrazhit me seli në Holandë, të cilën e konsideron “një ndër organizatat më prestigjioze dhe më të vjetra ndërshtetërore”.

“Republika e Kosovës tashmë zyrtarisht është anëtarja e 121 me të drejta të plota e Gjykatës së Përhershme të Arbitrazhit me seli në Holandë. Anëtarësimi në këtë institucion ndërkombëtar është një arritje shumë e rëndësishme”, ka thënë ndër të tjera MPJ e Kosovës në këtë komunikatë.

Komunikata e citon edhe kryediplomantin kosovar, Enver Hoxhaj, duke thënë se “me gjithë përpjekjet e Serbisë për ta bllokuar procesin që nga janari, nga votat e shteteve anëtare u konfirmua edhe zyrtarisht pranimi i Kosovës në këtë organizatë”.

Komunikata vlerëson se “anëtarësimi në Gjykatën e Përhershme të Arbitrazhit do ta ndihmoj Kosovën në aspektin ekonomik sepse do të ofroj siguri për sipërmarrësit e huaj për të investuar në vendin tonë, pasi që kjo gjykatë do t’iu mundësoj investitorëve të jashtëm që kontratat me Republikën e Kosovës t’i bëjnë duke parashikuar zgjidhjen e mosmarrëveshjeve nga Gjykata e Arbitrazhit”.

XS
SM
MD
LG