Ndërlidhjet

Pakistan: U arrestua femra e dyshuar se ka hedhur acid kundër dashnorit


Pamje nga një shfaqje teatrore për sulmet me acid

Një femër në Pakistan është arrestuar e dyshuar për hedhje të acidit kundër dashnorit të saj, pasi ai kishte refuzuar të martohej me të, kanë thënë zyrtarët.

Në një rast të rrallë të sulmit të një femre kundër mashkullit, policia në Punxhab tha se e ka arrestuar gruan, Momil Mai, e martuar dhe nënë e katër fëmijëve, e cila kishte marrëdhëne me personin, Saddaqat Ali, që po ashtu, ishte i martuar.

Femra Mai kërkonte që Aliu ta merrte atë për grua të dytë, kanë thënë mbrëmë zyrtarët.

Poligamia është legale për meshkujt në Pakistan, megjithqë gruaja duhet të shkurorëzohet para se të lejohet të martohet përsëri.

Ky sulm me acid ka ndodhur para tri ditësh.

Udhëheqës të një spitali në vendin Multan, ku ka ndodhur rasti, i kanë thënë agjencisë AFP se mashkulli ka djegie në afro 60% të trupit të tij.

Sulmet me acid e shkatërrojnë viktimën dhe shpeshherë ia lëndojnë sytë. Deri tash, viktima të sulmeve të tilla në Pakistan ishin kryesisht femrat dhe ndodhin qindra sulme të tilla për çdo vit si konflikte personale.

XS
SM
MD
LG