Ndërlidhjet

Maqedoni: Parlamenti votoi kundër shkarkimit të presidentit Ivanov


Pamnje nga një seancë e Parlamentit të Maqedonisë

Parlamenti i Maqedonisë e ka refuzuar kërkesën e opozitës për hapjen e procedurës së shkarkimit të presidentit, Gjorge Ivanov, pas disa javëve të protestave kundër tij.

Pas një jave të debatit, mbrëmë ligjvënësit dështuan t’i arrijnë votat e nevojshme për ta mbështetur procedurën në Gjykatën Kushtetuese të Maqedonisë.

Socialdemokratët opozitarë patën kërkuar shkarkim pas vendimit kundërthënës të zotit Ivanov, për amnistinë e dhjetëra zyrtarëve të lartë të akuzuar për korrupsion. Kjo amnisti ka shkaktuar protesta në rrugë dhe dënim ndërkombëtar.

Më vonë amnistia është tërhequr.

Kërkesa në Parlamentin e Maqedonisë ishte mbështetur, po ashtu, edhe nga partneri në koalicionin qeveritar, partia shqiptare, Bashkimi Demokratik për Integrim.

XS
SM
MD
LG