Ndërlidhjet

“BREXIT” nuk do të ndikojë në “Game of Thrones”


Një nga aktorët kryesor të "Game of Thrones", Peter Dinklage - Arkiv

Prodhimi më i suksesshëm i televizionit amerikan, HBO – “Game of Thrones” që pjesërisht filmohet në Irlanden Veriore, nuk do të ketë pengesa në realizim si pasojë e referendimit britanik për të dal nga Bashkimi Evropian.

Njoftimi është bërë nga rrjeti televiziv amerikan i cili e prodhin serialin në fjalë, pas spekulimeve se “Game of Thrones” do të humbasë fondet e BE-së.

Mediat amerikane dhe ato britanike kanë spekuluar se ky serial do të mund të humbas fondet që i merr nga Fondi Evropian për Zhvillim Rajonal, një fond ky që ka për qëllim rritjen ekonomike të vendeve anëtare të BE-së.

Britanikët kanë votuar të enjten për tu larguar nga BE, nëj vendim që ekonomistët dhe liderët politikë thonë se hedh dyshime mbi rritjet ekonomike, jo vetëm në Britani.

XS
SM
MD
LG