Ndërlidhjet

Putin sugjeron kundërshtim ndaj anëtarësimit të Finlandës në NATO


Vladimir Putin (majtas) dhe Sauli Niinisto gjatë takimit të djeshëm në Naantali të Finlandës

Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, ka indikuar se Rusia do t’i lëvizte trupat kah kufiri i vet me Finlandën, nëse ky vend nordik bëhet anëtar i NATO-s.

Prej shkatërrimit të Bashkimit Sovjetik, Rusia është e zemëruar me zgjerimin lindor të NATO-s.

“Forcat finlandeze më nuk do të jenë të pavarura dhe nuk do të kenë sovranitet të plotë”, tha Putin, pas takimit të djeshëm në Finlandë, me presidentin e këtij vendi, Sauli Niisto, dhe ka shtruar pyetjen se “a besoni se ne do të vazhdojmë si përpara, duke i mbajtur trupat tona 1,500 kilometra larg”.

Finlanda ka thënë se do të vazhdoj të marrë pjesë në ushtrimet e NATO-s dhe do të vendos vetë se a do të bëhet anëtare e NATO-s apo jo.

XS
SM
MD
LG