Ndërlidhjet

FMN: Miratohet ndihma prej disa miliarda dollarëve për Irakun


Bordi ekzekutiv i Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) e ka miratuar programin prej 5.34 miliardë dollarësh, për ta ndihmuar sistemin financiar të Irakut.

FMN-ja ka njoftuar mbrëmë se nga kjo kredi trivjeçare, menjëherë do të dërgohen 634 milionë dollarë te autoritetet e Irakut.

FMN-ja ka theksuar se ky fond do të ndihmoj në stabilizimin e bilancit të pagesave të Irakut, do të siguroj se Bagdadi mund t’i kryej obligimet e veta ndaj borxheve, i mbështetë masat për mbrojtjen e të varfërve dhe për ta luftuar korrupsionin.

XS
SM
MD
LG