Ndërlidhjet

Bullgari: Rusia e ka shkelur hapësirën ajrore mbi Detin e Zi


Një aeroplan amerikan gjatë ushtrimeve ushtarake të NATO-s në Letoni

Bullgaria tha mbrëmë vonë se një aeroplan rus i ka shkelur rregullat ndërkombëtare gjatë fluturimit në hapësirën ajrore mbi Detin e Zi, megjithqë ka pranuar se nuk është shkelur hapësira e saj ajrore.

Bullgaria, që është anëtare e NATO-s, në këtë mënyrë ka reaguar ndaj kumtesës së pardjeshme të Ministrisë së mbrojtjes së Rusisë, me të cilën hedhet poshtë çfarëdo shkeljeje e tillë dhe këmbëngul se aeroplani rus i ka respektuar rregullat ndërkombëtare.

Këmbimi i akuzave ka filluar më 24 korrik, kur ministri i mbrojtjes i Bullgarisë, Nikolay Nenchev, i tha rrjetit televiziv, Nova TV, se ka pasur rritje në shkeljet e hapësirës ajrore të Bullgarisë, nga aeroplanët e ushtrisë ruse dhe ata komercialë.

Nenchev tha se aeroplani ushtarak rus e ka shkelur katër herë “sipërfaqen e përgjegjësisë së Bullgarisë” në hapësirën ajrore të NATO-s, gjatë muajit të kaluar.

XS
SM
MD
LG