Ndërlidhjet

Kosovë: Prokuroria thotë se iraniani nuk është arrestuar por ai është i akuzuar


Pamje e një pjese të Prishtinës

“Pas publikimit në disa media se është arrestuar shtetasi iranian H. A. B., për hir të informimit të drejtë të opinionit publik, Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës njofton se ky person nuk është arrestuar”, thuhet në fillim të kumtesës së sotme të prokurorisë.

Mëtutje në kumtesë theksohet se kjo prokurori, më 25 korrik 2016, “ka ngritur aktakuzë pranë Gjykatës Themelore në Prishtinë, kundër shtetasit iranian H. A. B., për katër vepra penale”, përfshirë edhe “parandalimin e financimit të terrorizmit”.

Prokurorja e rastit ka kërkuar nga Gjykata Themelore në Prishtinë, “që të akuzuarin ta shpallë fajtor për kryerjen e këtyre veprave penale dhe të shqiptohet dënimi plotësues: ndalimi i ushtrimit të profesionit, veprimtarisë ose detyrës, konfiskimi i shumës prej 30 mijë eurove dhe dëbimi i të huajit nga territori i Republikës së Kosovës”.

XS
SM
MD
LG