Ndërlidhjet

BE thotë se në korrik është rritur numri i migrantëve në Itali


Ilustrim

Agjencia kufitare e BE-së tha sot se më shumë se 25 mijë migrantë kanë arritur në Itali në muajin korrik, 12 për qind më shumë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar.

Frontex tha sot se shumica e migrantëve që e bënë atë udhëtim përgjatë Mesdheut nga Afrika Veriore janë nga Nigeria dhe Eritrea.

Kjo agjenci gjithashtu tha se kualiteti i barkave që janë përdorur nga trafikuesit, për t’i transportuar migrantët, ishte shumë i keq.

“Gjatë muajve të fundit, kualiteti idobët i barkave të gomës është përdorur në katër nga pesë barkat e përdorura”, ka thënë Frontex në një deklaratë.


XS
SM
MD
LG