Ndërlidhjet

Britania emëron ambasadorin në Iran, për herë të parë qysh më 2011


Nicholas Hopton

Britania ka emëruar ambasadorin në Iran, për herë të parë qysh në vitin 2011.

Nicholas Hopton, ish-ambasador në Jemen dhe Katar, do të marrë rolin.

Më herët, ai ka shërbyer në një pozitë më të ulët në ambasadën britanike në Teheran.

Njoftimi nga Zyra e Jashtme britanike vjen një vit pas rihapjes së ambasadës britanike në Republikën Islamike, e cila është mbyllur në nëntor të vitit 2011, pasi është sulmuar nga një grup protestuesish.

“Përmirësimi i marrëdhënieve diplomatike na jep mundësinë të diskutojmë më drejtpërdrejt çështjet”, tha sekretari i Jashtëm britanik, Boris Johnson.

Marrëdhëniet e Iranit me Perëndimin kanë nisur të përmirësohen pas marrëveshjes bërthamore, të arritur vitin e kaluar.

Me këtë marrëveshje, Teherani ka kufizuar në mënyrë të konsiderueshme programin e tij bërthamor, në këmbim të lehtësimit të sanksioneve ndërkombëtare kundër tij.

XS
SM
MD
LG