Ndërlidhjet

Universitetet amerikane dhe ato britanike më të mirat në botë


Pamje e kompleksit Massachusetts Institute of Technology

Universiteti amerikan, Massachusetts Institute of Technology (MTI) për të pestën herë me radhë e kryeson listën e universiteteve më të mira në botë.

Këtë radhitje për vitin 2016 sot e ka publikuar QS World Ranking University.

Në këtë listë, pastaj radhiten Stanford University dhe Harward University, që të dyja në Shtetet e Bashkuara, ndërsa në pozitën e katër gjendet University of Cambridge në Britani.

Pasojnë California Institute of Technology (SHBA), University of Oxford dhe University College London, të dyja në Britani, ndërsa në vendin e tetë është ETH Zyrich – Swiss Federal Institute of Technology në Zvicër.

Lista e 10 më të mirëve përfundon me Imperial College London (Britani) dhe Unversity of Chicago (SHBA).

Në listë janë përfshirë 916 universitete nga 81 shtete.

Sipas kësaj liste, mund të thuhet se një lloj i progresit është shënuar në disa universitete të shteteve me zhvillim të shpejtë ekonomik, siç janë Kina dhe Rusia.

Shumica e universiteteve të Rusisë, megjithatë nuk janë në mesin e 100 më të mirave. Në këtë radhitje, Lomonosov National State University plasohet në vendin 108.

Kjo listë formohet nga vlerësimet e më se 3,800 institucioneve dhe bazohet në gjashtë indikatorë performues.

XS
SM
MD
LG