Ndërlidhjet

Besimtarët myslimanë festojnë Kurban Bajramin


Prishtinë - foto arkivi

Besimtarët myslimanë në Kosovë dhe vende të tjera festojnë sot Festën e Kurban Bajramit.

Ceremonia kryesore e faljes është bërë në Xhaminë e Madhe të Prishtinës “Sulltan Mehmed Fatih”.

Udhëheqësit e Bashkësisë Islame kanë bërë thirrje për paqe, mëshirë dhe dashuri.

Kjo festë karakterizohet me pelegrinazhin e Haxhit dhe flijimin e kurbanit apo therrjen e dashit.

Udhëheqësit e institucioneve dhe të partive politike kanë uruar po ashtu besimtarët.

XS
SM
MD
LG