Ndërlidhjet

Shumica e botës "thith ajër të ndotur"


Logo e OBSH-së

Nëntë nga dhjetë njerëz në planet thithin ajër të ndotur, tha Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH).

Sipas shifrave të reja, rreth 92 përqind e popullsisë jeton në vende ku ndotja e ajrit tejkalon limitet e OBSH-së dhe ky fakt kontribuon në kancerin e mushkërive, sëmundjet e zemrës dhe sulmet në tru.

Rreth tre milionë vdekje në vit lidhen me ndotjen e ajrit në ambient të hapur. Kur kësaj i shtohet edhe ndotja e ajrit në ambient të mbyllur, atëherë një në nëntë vdekje lidhet me ajrin e papastër, tha OBSH-ja.

Të dhënat tregojnë se Turkmenistani ka shkallën më të lartë të vdekjeve që lidhen me ajrin e ndotur në natyrë.

XS
SM
MD
LG