Ndërlidhjet

BE ratifikon marrëveshjen për klimën


Ilustrim

Ministrat e Mjedisit të Bashkimit Evropian kanë miratuar ratifikimin e Paktit të Parisit për Ndryshimet Klimatike.

Ministri i Mjedisit i Francës, Segolene Royal, shkroi në Twitter se marrëveshja është ratifikuar njëzëri gjatë takimit në Bruksel.

Mbi 170 liderë botërorë e kanë nënshkruar marrëveshjen, por ajo nuk do të hyjë në fuqi derisa 55 vende, që janë përgjegjëse për së paku 55 përqind të emetimeve globale, të mos e ratifikojnë atë.

Pas disa vitesh negociata, marrëveshja është arritur dhjetorin e kaluar në Paris.

Ajo synon të zvogëlojë emetimet e dioksid karbonit dhe të gazrave të tjera që, sipas shkencëtarëve, po ngrohin planetin.

XS
SM
MD
LG