Ndërlidhjet

Komisionari Muiznieks anulon vizitën në Rusi


Nils Muiznieks

Komisionari i Këshillit të Evropës për të drejtat e njeriut, ka anuluar vizitën në Rusi për atë që ai i quajti kufizime “të prapranueshme” të vendosura nga Rusia.

Nils Muiznieks ka thënë se vizita, e cila ishte planifikuar të ndodhte në javën e tretë të tetorit, është anuluar sepse Rusia kishte vendosur kufizime. Rusia ia kishte caktuar madje se sa kohë Muiznieks do të ishte i autorizuar që të qëndronte në Moskë.

“Siç u kam thënë edhe autoriteteve ruse, është shqetësuese dhe për të ardhur keq se këto kërkese

Muiznieks ka shtuar se Rusia si anëtare e Këshillit të Evropës, detyrohet që të jap informacione dhe t’i ndihmojë atijë që të krijojë kontakte.

"Siç kam thënë autoriteteve ruse, ajo është thellësisht shqetësuese dhe shumë të ardhur keq që këto kërkesa nuk janë përmbushur nga autoritetet e Federatës Ruse," tha Muiznieks.

XS
SM
MD
LG